Wickaninnish Beach – Ucluelet, 26 juli

Day at the beach!!

De dag begint erg mistig, maar dat hoort er hier bij. Het brood is op, dus we beginnen de dag met toastjes… Ze zeggen dat de zon later wel weer door gaat komen, maar voorlopig is het lekker mistig buiten en op zee heel heiig. We gaan op pad om de omgeving te verkennen. We nemen wel de zwemspullen mee, je weet maar nooit of het toch nog strandweer wordt. Bij de vuurtoren plukken we verse mosselen uit het water. De natuur is hier zo mooi, het zijn allemaal kunstwerken op zich. De schelpen, de bomen, de zeesterren, de patronen zijn allemaal indrukwekkend mooi. Ik maak veel te veel foto’s en moet daar ‘s avonds voor boeten. Dan ga ik altijd al schiften in mijn foto’s, anders is er na vier weken geen beginnen aan.

Daarna gaan we naar , tussen Ucluelet en Tofino in. Het is nog steeds mistig, maar je voelt langzaam de warmte van de zon doorkomen en er wordt er aardig gesurft en er zijn best wat mensen op het strand. Isis en Felix hebben hun schoenen snel uit om het water in te gaan en het duurt niet lang voordat ook de lange broeken uitgaan en Robbert terug loopt naar de auto om de zwemspullen te halen. De sfeer is magisch, juist door de mist die nog een beetje blijft hangen.

Na een tijdje is de zon helemaal doorgekomen en genieten we van een lekker dagje strand. Als klapper vliegen er twee Amerikaanse zeearenden over het strand en we kunnen ze gewoon tot heel dichtbij bekijken. Wauw! Wat een vogels! Ze hebben een andere vogel te pakken en die wordt stukje bij beetje gegeten. Na een tijdje nemen ze hun prooi mee naar het bos achter het strand. Wat een belevenis.

Tijd voor een echte duik in de zee en een zonnebad! Nou, de zon was pittig, we hebben allemaal zonnebrand opgelopen. Ik heb altijd zonnebrand bij me, maar door de mistige ochtend was de fles met zonnebrand thuis blijven staan…  Niet handig, we voelen het aan het einde van de dag allemaal.

‘s Avonds maken we de mosselen klaar die we ‘s ochtends hebben geplukt. Zo is de dag mooi rond. Morgen krijgen we surfles. Zin in!!

2 gedachten over “Wickaninnish Beach – Ucluelet, 26 juli”

  1. Wow, wat gaaf die zeearenden! Heerlijk om jullie blog te lezen, het is bijna alsof ik er zelf bij ben :). Veel plezier nog!!

    1. Lieve Jo, dat is leuk om te horen! Die zeearenden was echt bizar. Ik heb nog veel meer foto’s ervan. We konden echt met zijn allen tot op een 10 meter ernaar toe lopen. Wat een vogels. Ik was er echt van onder de indruk. We hebben net 3 dagen Ucluelet achter de rug. De ochtenden beginnen altijd mistig. Het is nu half 8 en ik hoor buiten de misthoorn alweer en ruik de zeelucht. Dat zijn de onderdelen die je via foto’s niet kan delen.. Vandaag weer een reisdag naar Campbell River. Dus ik ga zo maar weer eens de koffers pakken. De kinderen laten we even zo lang mogelijk slapen.
      Groetjes aan iedereen op kantoor!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *