Walvis spotten vanuit Victoria, 24 juli,

Het is een stralende dag. De lucht is strak blauw. We hebben gisteravond fantastisch gegeten bij KITCHEN, maar vanmorgen ging de wekker weer op tijd voor de whale watching bij Prince of Whales. We moeten om half negen aanwezig zijn voor het aantrekken van de pakken en de instructies. We gaan op een kleine boot, daarmee kan je heel snel over het water. Best spannend, maar iedereen heeft er zin in. Als het goed is maken we kans op walvissen (bultruggen), orka’s, zeeleeuwen en wie weet nog meer sea life.
(10 gratis bezoekerstips in Victoria). De vaart duurt 3 uur en al snel zien we de eerste bultrug, samen met een kleintje. We zijn recht op de kust van de VS af gevaren. Zo dichtbij de VS zijn we geen van ons allen ooit geweest. Onderweg komen we ook whale watching boten van de kant van de VS tegen. Gelukkig trekken die beesten zich niets van de grenzen aan. Er komen verschillende bultruggen voorbij. Ze zijn zo sierlijk in het water. Ze spuiten een hoop water in de lucht, dat geluid herken je meteen. We hopen natuurlijk ook op orka’s, die hebben we nog nooit gezien! Nog geen geluk voorlopig. De gids brengt ons naar de vuurtoren dichterbij de kust van Victoria. Daar liggen een heleboel zeeleeuwen en een aantal zeehonden. Dat vinden die orka’s wel lekkere hapjes, maar helaas laten ze zich niet aan ons zien. Wel zien we een grote zeeotter die lekker in het zonnetje ligt de dobberen. Ook de gentlemen’s club van zeeleeuwen maakt indruk. Wat een grote beesten! Na 3 uur zijn we weer terug in de haven. De zee was echt heel rustig, maar toch voel ik de golven in mijn benen zitten.

Na een korte opfris actie in het hotel gaan we weer op pad. Het is in het havengebied super druk en gezellig. Er is een straatartiesten festival en een showdag voor hot rods. Het zijn er zo ontzettend veel, de een nog mooier en blinkender dan de ander. Toch zijn er ook een paar echte originele ouwetjes, die wij stiekem het mooiste vinden.

Na wat winkelen is het tijd voor een drankje op het terras, daarna zwemmen in het hotelzwembad en een zelf gebakken visje in ons appartement. We zitten allemaal rozig boven onze borden. Gelukkig hebben  we ons steeds goed ingesmeerd, anders zouden de hoofden nog rooier zijn….

 

2 gedachten over “Walvis spotten vanuit Victoria, 24 juli,”

  1. Het blijft gaaf om de walvissen te zien, zeker met zo’n kleintje.
    Leuke foto’s ook. Jammer dat jullie de orca’s niet hebben kunnen zien.
    Is wel een reden om het nogmaals te doen 🙂

    1. Ja, daar hadden we ons wel echt op verheugd. Maar we hebben echt super geboft verder met het weer en de rustige zee. Je kon zo ver kijken. Ook terug in de stad was de sfeer zo gezellig. Isis vroeg zich af of dat altijd zo was hier…, maar door die hot rod show en het straatartiestenfestival en de stralende zon was het wel erg feestelijk. Het niet zien van de orka’s was daardoor heel snel vergeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *