Kayakken en snorkelen – Desolation Sound (Powell River), 31 juli

Ik vind het stom genoeg best spannend en moet wel drie keer achter elkaar naar de wc. Ik probeer niets te laten merken aan de anderen, maar dat is ijdele hoop. Ook Isis vindt het wel spannend, maar we hebben er ook echt zin in.

Richard begeleid de tour samen met Cecile. We krijgen zwemvesten aangemeten en we krijgen uitleg over het kayakken. We hadden gedacht dat we in 3 tweepersoonskayakken zouden varen, maar het zijn 2 tweepersoons en 2 eenpersoons. Dat is een beetje schrikken voor Julius, want dat betekent dat hij en Stijn alleen moeten en de eenpersoonskayak gaat makkelijker om. Daar moet hij zich even overheen zetten, maar na een praatje met Richard ziet Julius het toch zitten en het gaat ook helemaal goed de rest van de dag.

De dag begint nog wat bewolkt, maar de voorspelling is heel goed. We zien zoveel onderweg: Zeesterren, zee-egels, zeekomkommers, ijsvogels, zeearenden en zeehonden. Het water staat dan ook in direct contact met de oceaan. We beginnen bij laag tij en eindigen de dag met hoogtij. Dat is wel een paar meter verschil.  Richard vertelt onderweg over de natuur, de geschiedenis en het heden.  Tegen de tijd dat we gaan lunchen op een zeer idyllische plek, schijnt de zon flink. We krijgen lekkere boterhammen, thee en koffie en rauwkost met hummus. Alles is het tip top verzorgt. Er zijn zelf duikbrillen om een beetje te snorkelen. Het voelt als een paradijs.

Er moet nog verder gekayakt worden. Isis en Felix zijn moe en peddelen niet steeds mee. Dat vergt wat meer kracht van Robbert en van mij. Aan het einde van de tocht ben ik oprecht moe, maar voldaan. Wat was dit een gave afsluiting van onze outdoor avonturen in Canada. Hier komen we zeker nog terug voor een meerdaagse kayaktocht. We zijn hier ook nog niet klaar!!

’s Avonds genieten we van de hotpot. Goed voor de spieren! Ik voel mijn armen al branden… We maken zelf pasta met worstjes van de bbq. De zon gaat onder en het fjord kleurt oranje. Hier laadt mijn batterij op.
Ook een meerdaagse wandel en kajaktour doen? Klik hier, zeker de moeite waard.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *