Clearwater (Alpine Meadows Resort), 13 juli

Clearwater Wells Gray Provincial Park

Het is zwaar bewolkt bij het wakker worden en tegen de tijd dat we klaar zijn voor het ontbijt, regent het pijpenstelen. Wel jammer, want deze plek is sprookjesachtig mooi. Een meer om in te vissen en te kajakken en verschillende wandelpaden direct in de buurt. Als we naar buiten gaan, staan er twee grote herten vlak voor onze lodge. Mijn fototoestel ligt binnen, grrrr. Ze staren ons even rustig aan en verdwijnen dan samen sierlijk het bos in.

Robbert gaat samen met Stijn boodschappen doen en ik heb zowaar tijd om een boek te lezen. De kinderen liggen lekker te luieren. Na al dat reizen natuurlijk best lekker. Deze dag zou zeker ook geschikt zijn om het Wells Gray Provincial Park te bezoeken, maar doseren is voor kinderen ook belangrijk.

Toch lijkt het buiten lichter te worden en na de lunch zien we zelfs de zon langzaam doorkomen. De temperatuur is prima, dus we gaan in ieder geval al een bezoek brengen aan de hot pot. Het voelt bijna IJslands, maar vooral de geur is anders.

Het weer wordt steeds beter, dus we gaan met zijn allen naar het meer om te kajakken en te vissen. Felix geniet hard zingend in zijn kajak op het meer. Sommigen sluiten de middag af met een duik in het water, dat zeer helder is (Clearwater!). Robbert heeft heerlijke steaks gehaald en die smaken ons goed na een actieve middag. Er komt nog een fikse regenbui langs om vervolgens plaats te maken voor een zonnige avond. Felix en ik gaan voor een avondwandelingetje naar het meer en zien en horen veel vogels en een bever trekt een mooie streep door het spiegelgladde meertje.

We komen in gesprek met een Canadees echtpaar die ons vertellen over de ‘loon’, een watervogel die een prachtig geluid maakt. Zijn geluid draagt heel ver over het meer. Felix krijgt een Canadese munt waar de ‘loon’ opstaat cadeau. Het is een leuke afsluiting van de dag. Morgen gaan we alweer verder naar Jasper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *