Vancouver – Stanley Park, Vancouver Aquarium, Gastown, 4 augustus

Wat ben ik blij, dat we 3 nachten in Vancouver hebben geboekt. Toffe stad! Er is heel veel te zien en te doen. We hebben de fietsen gehuurd voor twee dagen, dus ook vandaag kunnen we meteen na het ontbijt de deur uit voor actie. Het is prachtig zomerweer. We gaan naar Stanley Park. Daarin ligt onder andere het Vancouver Aquarium. We zijn allemaal erg onder de indruk van de grote hoeveelheid kwallen. Uiteraard zijn de beluga’s, zeehonden, zeeleeuwen en talloze andere prachtige dieren ook indrukwekkend. We sluiten af met een 4D film van David Attenborough. Wat is dat dan? Nou een film in 3D met extra verrassingen, zoals wind en water in je gezicht en een duw in je rug alsof je door een wilde hond wordt gegrepen… Ik schrok me echt het apezuur, maar wel tof gedaan.

Stanley Park is een plek met overal mooie plekken om te zitten, te spelen, te sporten. Vlakbij de plek waar verschillende totems staan gaan we picknicken. We moeten nog wat resten opmaken. Morgen zitten we tenslotte in het vliegtuig naar huis. Onze appels, worteltjes en crackers met kaas smaken prima in de schaduw van de boom terwijl we een cricket wedstrijd bekijken. Het is hier een goeie mix van toeristen en locals die genieten van de mooie dag op een mooie plek. Na ons bezoek aan het Vancouver Aquarium gaan we door naar Coal Harbour. Om hier te wonen, moet je echt bakken geld mee nemen. Het uitzicht is fantastisch! Wij genieten vooral van een Italiaans ijsje. Daarna fietsen we nog door naar Gastown. Daar zijn veel galerieën van lokale kunstenaars. Wij hebben voor thuis twee kunstwerken uitgezocht een schilderij en een print. Ze gaan in een rol in de koffer mee naar huis. Thuis gaan we ze laten inlijsten. Een mooie herinnering aan een zeer bijzondere reis.

Ik fiets met Julius, Felix en Isis al naar huis, helemaal langs het water. In mijn eentje vind ik het niet prettig om dwars door de stad te fietsen met drie kinderen. Deze route is wat langer, maar wel veel leuker en veel relaxter. Robbert en Stijn gaan namelijk nog naar een muziekwinkel, waar Stijn heel graag naar toe wil. Ze hebben hier een hele bijzondere verzameling muziek en een hele bijzondere verzameling tweedehands gitaren. Stijn komt helemaal verguld terug in het hotel. Toch is de gitaar, waar hij intussen al verliefd op geworden is, echt te duur voor een tiener van 17… Nog even door sparen en wie weet kun je je droom de volgende keer wel in vervulling laten gaan jongen!

We sluiten de reis af met een diner in het restaurant direct aan de boulevard. De zon gaat weer sprookjesachtig onder en het eten is goed. Een aanrader, niet belachelijk duur, prachtig uitzicht en drank en eten van kwaliteit. Op de boulevard staat een sterrenkundige die zijn telescoop bij zich heeft. We mogen er doorheen kijken en zien Jupiter, de maan bij Jupiter en Mars. Wauw! Hij boft, we hebben allemaal muntjes die we niet meer gaan gebruiken en we storten een mooie fooi in zijn potje voor de uitgebreide uitleg die hij ons gegeven heeft.

Het is nog niet heel erg laat, maar iedereen is best moe van een dag fietsen en wederom veel indrukken. Morgen gaan we de spullen inpakken en ik gebruik mijn tijd om de laatste vier dagen van mijn blog bij te werken. Dat was nog best een klus, maar de laatste zin komt er bijna aan. Ik neem nog een laatste slok wijn en vind het om 23:34 ook een goeie tijd om te gaan slapen. Welterusten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *