Jasper – Maligne Lake & Athabasca Falls, 16 juli

We hebben onze zinnen gezet op Maligne Lake, maar het weer biedt niet de beste randvoorwaarden. Hmm,  what to do? We gaan gewoon op pad. We zijn gewaarschuwd, want Maligne Lake is zeer populair, maar als je een stukje verder op gaat wandelen, schijnt het mee te vallen. Op de weg er naar toe komen we een kudde Elks tegen. Dat levert mooie foto’s op. Ze zijn gevaarlijk, dus een ranger waarschuwt de mensen om niet te dicht bij te gaan staan. Vooral de mannetjes zijn niet te vertrouwen.

Vlakbij Maligne Lake is een groot stuk verbrand bos. Het zijn zulke grote stukken verkoold woud. In deze regen, kun je je daar nauwelijks iets bij voorstellen.

Bij Maligne Lake willen we een boottocht maken, maar de eerste volgende plek is over 2 uur! Ahh, dat gaan we niet doen. Wil je dit doen, van te voren reserveren! Dan maar eerst Hot Chocolat en taart.

Wij gaan een wandeling maken, de Moos Loop. Ook hier is het super modderig, maar de wandeling heel leuk en de regent lijkt minder te worden. De tweede familie selfie is een stuk minder, maar we hebben een traditie hoog te houden en de kinderen zijn er zo aan gewend, dat ze zonder morren in het gareel gaan staan.

En Jasper eten we veel te grote ijsjes. Op de terugweg naar Sunwapta Falls maken we een D-Tour naar Mt Edith Cavell. De zon is intussen vol aan het schijnen en de temperatuur stijgt mee. De gletsjer bewonderen van een afstand, maar de chipmunks van heel dichtbij. Twee laatste stops bij een azuurblauw meer en bij de Athabasca Falls persen we er nog uit, maar iedereen is moe en toe aan rust en …eten.

Dat gaan we nu doen, de tafel staat klaar!

4 gedachten over “Jasper – Maligne Lake & Athabasca Falls, 16 juli”

 1. Geweldig , al die bekende plekjes ( nou ja….plekjes….?? ) Jammer dat het weer nog zo wisselvallig is. Wij hebben toen alles als overweldigend ervaren , zo mooi !! Ik hoop dat jullie ook met volle teugen genieten daar…..Hier in Alkmaar begint het nu op te warmen , eindelijk een beetje zomer . Have fun , Folks !!!

  1. Hi Susan, wat een natuur geweld hè! We zijn best wat gewend door IJsland, maar dit heeft soms nog weer hele andere proporties. Nu snel verder inpakken, zodat we op pad kunnen naar Banff.
   Groetjes, Barbara

 2. Hoi Bar en fam.
  Gaat goed hoor dat “creating stories”, wat een fijne verhalen om te lezen en meegenieten via de foto’s, voor een dierenliefhebber als ik natuurlijk wel echt smullen!!!
  En wat fijn dat jullie nu een paar dagen lekker weer hebben gehad, beter!!!!
  Hier is het 2 dagen hittegolf geweest, 35 buiten en 30 op kantoor binnen, best pittig, maar komt goed! Sowieso rustig op alle gebied. 🙂
  Geniet lekker verder en groetjes aan de rest en morgen ook aan Manuel en fam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *