Banff Gondola – Mt Sulphur, 19 juli

Dag 3 in Banff loopt bijna op zijn einde. We hebben deze dagen echt met volle teugen genoten. Lekker weer, prachtige omgeving en top activiteiten om te doen. Natuurlijk hebben we ook hier eigenlijk van maar een fractie van de mogelijkheden gebruik gemaakt. Je kunt hier o.a. raften, zip-linen, kanoën, heel veel wandelingen maken, wild life excursies doen, lekker eten, shoppen, mensen kijken, genieten van de natuurlijke warme bronnen, de vele musea bekijken, golfen, noem maar op. Waarschijnlijk genoeg voor een vakantie van 3 weken in plaats van 3 dagen.

Maar wij zijn erg tevreden over onze keuzes en het evenwicht in actie en rust. Ons plan was eigenlijk om vandaag naar Lake Louise te gaan, maar daar bleek het weer vandaag stukken minder te zijn met grote kans op regen. In Banff daarentegen zou de zon zich geregeld laten zien. Regen hebben we al genoeg gezien, dus het werd een dagje Banff en wel de Banff Gondola die 3km te hoogte in gaat op Mt Sulphur, die zijn naam te danken heeft aan de geur van de natuurlijke warme bronnen die hier al in 1883 werden ontdekt. Om deze bronnen te kunnen beschermen werd in …… Het Banff National Park opgericht. Je kunt er ook voor kiezen om omhoog te wandelen, maar we trotseren de drukte (ga vroeg!! als je dat enigszins wilt omzeilen) en gaan met de gondel omhoog om boven op de berg rond te kunnen lopen en daarna naar beneden te wandelen. Er zijn ook mensen die het omgekeerd doen, nou dat is een flinke klim! Ik ben blij dat wij omlaag lopen, want ook daarmee zijn we toch al ruim anderhalf uur bezig. Boven op de berg zijn talloze chipmunks die dicht naar je toe komen. Kennelijk worden ze toch gevoerd door de mensen, want ze zijn bijna tam.

Na onze wandeling eten en drinken we wat bij  de Banff Brew Company en om de dag helemaal goed te beeindigen gaan we voor de laatste keer zwemmen in de hot pot van het Hidden Ridge Resort. De zon heeft nog steeds enorme kracht en ook al is het al zes uur geweest is het genieten geblazen. Nu worden de tassen weer ingepakt om morgen op weg te gaan naar Chase. Daar zullen we Manuel en zijn gezin ontmoeten. Daarover morgen uiteraard meer. Maar we beginnen met Lake Louise, want deze parel mogen we niet overslaan!