Whistler – Clearwater, 12 juli

Whistler Lost Lake Resort - Alpine Meadows Resort

Op naar Clearwater! Na een bezoek aan het Visitors Centre , de supermarkt en de boekwinkel voor extra kaarten en een reisgids, vertrekken we naar Clearwater. Een van de langere afstanden van de reis.

De eerste stop is bij Nairn Falls. Het is een wandeling van 1,5 heen en 1,5 km terug inclusief, maar het is de wandeling zeker waard. De kleur van het water is hier overal zo mooi! Door IJsland zijn we natuurlijk a een beetje verwend door de vele prachtige watervallen, maar deze mogen er zeker zijn. Het water heeft zoveel jaren lang zijn weg geslepen in de stenen, dat is altijd indrukwekkend.

Vrijwel meteen daarna volgt een fikse stijging en de temperatuur daalt meteen mee. In Pemberton vindt vanaf morgen een groot festival plaats, er worden meerdere giga podia opgebouwd. Dat wordt een mooi feest, maar zonder ons. Wij gaan verder en komen langs een meer met een heleboel drijvend hout en er zijn in het berglandschap ook best wat wegwerkzaamheden. Op een zeker punt moeten ze zelfs lang wachten en even later blijkt dat daar de wegwerkers zelf in de touwen aan de rotsen hangen. Dat kennen we in Nederland toch niet.

We rijden grote stukken door “Indianenland” of first natives, zoals ze hier worden genoemd. Het zijn soms vreemde trailerparks met overal overwoekerde oude auto’s, die bijna onderdeel worden van de natuur.

Het landschap wijzigt nog best snel en ook de daarbij horende temperatuur. In dit gedeelte vinden veel bosbranden plaats en daar zie je regelmatig de overblijfselen van.  Kamloops is eigenlijk de eerste grote plaats die we tegenkomen. Het is best een lange reis en als we om kwart voor zeven eindelijk in onze lodge zitten, zijn we best opgelucht. We trakteren ons zelf op een lekker etentje in het restaurant van Alpine Meadows Resort en maken de beslissing, dat morgen een relax dag gaat worden.  Je kunt hier kayakken en vissen in het meer, prachtig wandelen en wat dacht je van gewoon op je veranda een boek lezen. Oh, ik heb er nu al zin in. De wifi is hier toch nauwelijks aanwezig, dus de teksten en foto’s komen pas later op het blog. Ik kijk uit naar onze relax dag. Aangezien de wifi via de satelliet gaat en er eigenlijk niet is, heb ik geen idee van het weer van morgen. We nemen de dag zo als hij komt. Iedereen slaapt al en ik zo ook, welterusten!