Vancouver – fietstocht langs Granville Island en Chinatown, 3 augustus

Na een ontbijt in het hotel, hebben we meteen fietsen gehuurd. We gaan op de fiets met z’n zessen Vancouver ontdekken! Robbert en ik hebben dat al vaak gedaan, maar nog nooit met alle kinderen. Eigenlijk moet ik dat natuurlijk pas helemaal aan het einde van de dag vertellen, maar ik ben echt trots hoe ze het hebben gedaan. De stad is druk en heeft zeker niet overal fietspaden.

We fietsen eerst langs het water en daarna over de grote brug naar Granville Island. Dit is best een toeristische plek. Er zijn veel winkeltjes, souvernier shops en eettentjes en zelfs een overdekte foodmarket. We eten sandwiches aan het water. De grote seagulls (zeemeeuwen) zitten overal op wacht om lekkere hapjes te stelen. Er hangen zelfs overal borden om je daarvoor te waarschuwen. Dat gebeurt niet, maar Stijn vangt wel een vogelpoep op in zijn nek. Ook niet echt lekker. Gelukkig heeft zijn pet het grootste gedeelte opgevangen.

Julius wil heel graag langs het grote BC Place Stadium fietsen, thuis van de Vancouver Whitecaps (voetbal) en de BC Lions (Canadian Football League).

Daarna fietsen we door naar Chinatown. Dat lijkt leuk, maar al snel komen we langs talloze homeless in West Hastings Street. Best een nare plek, vooral droevig. Veel jonge mensen die al volkomen aan lager wal geraakt zijn door drank en/of drugs. Aan weerskanten van de straat liggen de zwervers en verslaafden. We fietsen er zo snel mogelijk doorheen. Niet echt een plek om met vier kinderen te stoppen. Daarna komen we toch van het ene op het andere moment in de moderne winkelstraat terecht. De kinderen kijken hun ogen uit. Rond half zes zijn we terug in het hotel. De zon schijnt nog volop. We halen voor Stijn pizza en voor de rest sushi en zoeken een mooie plek aan het strand om bij de ondergaande zon te genieten en de dag nog een keer te laten passeren.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *